Ukraina

Haslemoen har nå passert 300 beboere, litt roligere med ankomster etter påske. De aller fleste er fornøyd med både mat, området og de aktiviteter som er igangsatt.

Mye nyttig informasjon fra statlige institusjoner for både flyktninger fra Ukraina og privatpersoner og organisasjoner som vil hjelpe

På grunn av situasjonen i Ukraina fjerner flere teleleverandører alle gebyrer for samtaler, SMS, MMS og data til, fra og i Ukraina. Flere gir også tilgang til flere kjente nyhetskanaler.

Haslemoen akuttmottak retter en  stor takk til Solørs befolkning og Donering Solør for alt som har kommet inn på innsamlingsaksjonen til flyktningene på Haslemoen akuttmottak. Givergleden har vært enorm!  Nå blir det foreløpig stopp i innleveringen fordi mottaket trenger noe tid for å systematisere alt som er samlet inn. De retter også en stor takk til Våler bygdekvinnelag som har stått på for å kunne ta i mot alt på en god måte.
 

KS: Mange millioner mennesker er på flukt som følge av krigen i Ukraina. På denne nettsiden samler vi informasjon om situasjonen og hvordan det påvirker norske kommuner. Her finnes også oversikt over hvilke rettigheter flyktninger og asylsøkere har.

Appell til Vålers befolkning: Har dere leker og  klær som kan avses? Majoriteten av flyktningene vil være kvinner og barn. Akuttmottaket vil være i drift fra 21.03.2022, med kapasitet på inntil 900 personer.

Statsforvalteren i Innlandet har laget en samleside hvor de vil legge ut relevante lenker og saker.

Frivillighet Norge følger situasjonen i Ukraina og grenseområdene med sorg og alvor. Her er en oversikt over hvordan du kan hjelpe.

Les mer hos Statsforvalteren i Innlandet. Våler kommune har et system som sikrer distribusjon av jodtabletter til målgruppene innen 12 timer etter varsel gitt av myndighetene. Tablettene er tilgjengelig på skolene og barnehagene samt på helsestasjonen.

Mange barn og unge får nå sterke nyheter rett inn i de sosiale mediene de bruker. På nettsiden Ung.no får barn og voksne gode råd om hvordan man kan dempe uro.