Hvorfor flytte hit

Våler i Solør, kun 1/2 time fra Elverum, 3/4 time til Kongsvinger og 1 time til Hamar og kun 15 mil til Oslo. Sverige er også kun 1 time unna.

Her kan du leve landlig og samtidig være nær byer og tettsteder.

Her er det flotte boområder, konkurransedyktige boligpriser, et eldorado for friluftsliv, et godt helse og omsorgtilbud, full barnehage dekning, barneskole, ungdomsskole og vidregående. Velkommen!

Ei vakker bygd i grenseland.

 • Ca 15 mil nord for Oslo, 1,5 times kjøring med bil fra Oslo lufthavn, Gardermoen.
   
 • Grenser til Sverige i øst, Åsnes i syd, Løten og Stange i vest, og Trysil og Elverum i nord.
   
 • Våler er preget av Glomma.
  Norges største elv har til alle tider vært ensbetydende med mat, transport, tømmerfløting, lek og badeliv. Rundt Glommas strender og sivkledde kanter ligger uendelig skog, bølgende åkre, store og små gårdsbruk og et moderne kommunesentrum. 

 • Blant de mest kjente attraksjoner i kommunen er motorsportsenteret på Vålerbanen. Hvert år kommer tusenvis av besøkende til banen for å ta del i store eller små motorsportsarrangementer. Vi videreutvikler det betydelige kompetansemiljøet innen trafikk, transport og motor hvor Norsk Trafikksenter m/Vålerbanen kanskje er den mest kjente.

 • Kirkene i Våler kommune har hver sine særpreg. Nye Våler kirke er Europas største trekirke og har vunnet flere priser for sin arkitektur. Gravberget har av magasinet Life blitt kåret til et av de mest særpregede kirkebygg i verden. Risberget kirkesal er det eneste i sitt slag i Norge som fremdeles er i bruk.

 • Våler ligger i hjertet av Finnskogen
  Et område som øver en mystisk tiltrekning på oss alle. Hit, til ett av Norges største sammenhengende skogsområder, kom innvandrere fra Finland. I disse store skogsområdene kan du vandre langs oppmerkede leder. Har du med fiskestang kan du trekke både abbor, gjedde og hvitfisk her. Du kan jakte både elg og småvilt.
  Om vinteren er Våler et eldorado for langrennsløpere

 • Preget av store skoger og jordbruksarealer, og jord- og skogbruk er viktige næringsveier. Våler er blant landets store skogkommuner og nær 90% av kommunens samlede areal er dekket av skog.
   
 • Flere store og mellomstore produksjonsbedrifter, primært knyttet til trebearbeidende industri. Nord Europas største sponplatefabrikk- Forestia, og Norges største sagbruk - Moelven Våler AS, Nortura Samvirkekylling AS, som ruger og klekker daggamle kyllinger.