Lev landlig med kort vei til byer og større tettssteder

Glomma  - Klikk for stort bilde Vakre Våler kommune ligger sentralt plassert, nært til  Finnskogens mystikk og det urbane liv på Elverum og Hamar. Det er bare 1.5 time til Gardermoen og Sverige er enda nærmere.
Det er bare 1/2 time til Elverum, 45 minutter til Kongsvinger og 1 time til Hamar.

Grenser til Sverige i øst, Åsnes i syd, Løten og Stange i vest, og Trysil og Elverum i nord.   Våler kommune tilhører Sør-Østerdal-regionen («Elverumsregionen «).

Dalføret der Glomma renner, var etter siste istid bunnen i en fjordarm som rakk et stykke opp i Østerdalen. Men landet har hevet seg, så dalføret ligger nå 160-180 meter over havet. Glomma renner gjennom Våler i en lengde av 17 km,  med fosser, stryk og fine badeplasser. En av fossene, Braskereidfossen, er regulert til kraftverk som leverer strøm til Eidsiva.

Høyeste punkt i Våler, Solør og Glåmdalen er Kjøberget, 705 moh. Andre høye pukter er Bakklinten 654 moh, Blåeenga 633 moh og Eidsfjellet 632 moh.
Våler Kommunen har ca 3700 innbyggere. Arealet er 700 km² stort - hvorav 563 km² skog og 45 km² jord.
Våler kommune er preget av store skoger og jordbruksarealer, og jord- og skogbruk er  viktige næringsveier. Våler er blant landets store skogkommuner og nær 90% av kommunens samlede areal er dekket av skog.

Kommunen har flere store og mellomstore produksjonsbedrifter, primært knyttet til trebearbeidende industri. Nord Europas største sponplatefabrikk- Forestia, og Norges største sagbruk - Moelven Våler AS ligger i vår kommune. Nortura Samvirkekylling AS, Våler, ruger og klekker daggamle kyllinger.

Det er trygge og gode oppvekstvilkår for barn og unge, med et rikt fritidstilbud og kulturliv. Kommunen har fire barnehager ( to kommunale og to private) og har under planlegging ny skole ( 1-10) og aktivitetshus. Vi har også videregående skole på Braskereidfoss.

Her kan du og din familie velge både nærhet og livskvalitet OG et interessant arbeidsmarked i og tett på kommunen.

Og : her får du mye bolig for pengene !

Ble du nysgjerrig på hva Våler kommune kan tilby deg ? Ta kontakt med oss, servicetorget 62424000 eller post@vaaler-he.kommune.no