Selvbetjent kartløsning - Kjøp av digitale kartdata

Våler kommune tilbyr nå en nettbasert tjeneste for salg av digitale kartdata. Dette gjøres via en selvbetjent bestillingsmodul for kjøp av kart i Infoland®.

Gjennom InfoLand kan man få tilgang til blant annet opplysninger om eiendomsgrenser, bygninger, nabolister, veg situasjoner, offentlig ledningsnett og plandata. Selvbetjent uttak av kartdata Det betyr at brukeren via produktkatalogen i Infoland® og kartløsningen hos kommunen kan selvbetjene seg med uttak av kartdata.

 

Brukeren tegner selv sitt eget utsnitt, bestiller og får vektordata for nedlasting i løpet av en halv time. Brukerveiledning Salg av data går gjennom Infoland®. Første gang du bestiller kart må du registrere deg som kunde. Det gjør du ved å velge Kundeservice i den øverste linja og deretter Hvordan bli kunde?

 

En annen mulighet er å bruke kredittkort som betalingsmiddel. Da behøver du ikke å registrere deg. Velg da linken under til kjøp av kart. Detaljert brukerveiledning finnes på Infoland®. Produktbeskrivelsene finner du ved å trykke på varenummeret for det enkelte produkt i Produktkatalogen. Når du registrerer deg som kunde får du tildelt brukernavn og passord som du logger deg inn med. Velg aktuell kommune i listen over kommunenavn. Gå til produktet Basiskart som vektor data, utvalg og klikk på dette produktet. Du kommer da til kommunens kartside hvor du kan velge ønsket område og beregne kostnad før bestillingen legges til i handlekurven. Du kan velge å få data på SOSI- eller DXF- format. Innen kort tid vil du da motta en e-post som bekrefter din bestilling. Deretter vil du få en e-post med de bestilte data. Norsk Eiendomsinformasjon sender månedlig regning for det som er bestilt, hvis du ikke benytter kortbetaling.