Næringsnytt februar 2018: Ungdommelig MOT og vilje

MOT er en ideell organisasjon og en sosial entreprenør. MOTs viktigste innsatsområde er programmet «Robust ungdom». Vi har snakket med Carina Nymoen, Lars Håkon Kirkelund, Thea Johanne Larsson og Bjørn Moløkken og som er unge voksne i Våler. De forteller på en lettfattelig måte om ungdommelig mot og vilje til å satse og bo i Våler. De syntes kanskje at det bare er noe småtteri – noe selvfølgeligheter over deres valg, og er nå dette noe å informere om ? Ja mener vi. Se videointervju!

Våler kommune er en stolt MOT-kommune. Våre ungdommer gir fine tilbakemeldinger på MOT-arbeidet. MOT ble startet av norske toppidrettsutøvere i 1997. Initiativtakere var skøyteløperne Atle Vårvik og Johann Olav Koss. Rune Bratseth er styreleder i MOT og holdt nylig et foredrag for Våler kommune hvor han blant annet snakket om:

  • Lagbygging
  • Livsmestring
  • Respekt
  • Påfyll og tapping av energi
  • Ydmykhet

Rune Bratseth pekte på at disse punktene egentlig er «selvfølgeligheter» , men som vi i en travel hverdag kanskje gir litt for liten oppmerksomhet.

Vi har snakket med Carina Nymoen, Thea Johanne Larsson, Bjørn Moløkken og Lars Håkon Kirkelund som er unge voksne i Våler. De forteller på en lettfattelig måte om ungdommelig mot og vilje til å satse og bo i Våler. De syntes kanskje at det bare er noe småtteri – noe selvfølgeligheter over deres valg, og er nå dette noe å informere om ? Ja mener vi.

Rune Bratseth minner oss om viktige «selvfølgeligheter». Carina, Thea, Bjørn og Lars Håkon forteller om sine valg og vi formidler dem med glede. Hverdagseksempler ja, men viktige og motiverende for oss alle.

Se videointervju her: