Næringsnytt september 2017: To intervju og et brev

I denne utgaven har tre personer med ulik bakgrunn delt litt informasjon om seg og Våler: Ann Jeanette Magnor, Per Martin Engebretsen og Trond Blindheim. Se videointervjuer!

Deling av historier og erfaringer er lærerikt og viktig. Mangfoldighet og positivitet er kulturdannende. Framsnakking er seriøst og hindrer ikke et kritisk blikk og analyse. 

Først er det en samtale med Ann Jeanette Magnor, som vi også snakket med i fjor høst. Ann Jeanette er en god og relevant representant for en ny generasjon med unge voksne som Våler er veldig avhengig og opptatt av.

Dernest gjengir vi en tilbakemelding fra Per Martin Engebretsen. Per Martin deltok på Braskereidfoss stasjon i  forbindelse med Sommertoget 2017, og har lyst til å dele sine positive erfaringer med oss. 

Til slutt viser vi et kort intervju med Trond Blindheim, rektor på Kristiania Høyskole. Trond er en anerkjent samfunnsdebattant og foredragsholder. Denne gang kopler han Våler og merkevarebygging. Spennende og viktig for vårt arbeid med kyllingfestival.

Ann Jeanette Magnor

Etter videregående skole flyttet Ann Jeanette Magnor til Oslo for å studere. Ann Jeanette tok en Bachelor i økonomi og administrasjon på Høgskolen i Oslo og Akershus. Etter fullført utdannelse fikk hun jobb i Oslo; en spennende stilling som Key Account Manager i firmaet Vacant Helse AS.

Vi snakket med Ann Jeanette høsten 2016. Da sa hun at både hun og flere av hennes jevnaldrende vurderte å flytte tilbake til Våler, og at en jobb i Elverumsregionen ville være veldig interessant.

Etter 2 år i Vacant Helse AS i Oslo takket Ann Jeanette ja til et jobbtilbud som regnskapskonsulent i Azets (tidligere Visma) i Elverum. Ann Jeanette flyttet tilbake til Våler i mars 2017 og bor nå i Våler med samboer.

I intervjuet hører vi også Ann Jeanette fortelle om andre som har flyttet tilbake nå nylig - og at flere kommer til å følge etter. Vi hører også Våler er et bra sted å bo – og at det er flotte muligheter for å ha et aktiv og innholdsrikt liv her, eller å ha et lavere tempo enn i Oslo, om en ønsker det.

Ann Jeanette viser i ord og handling at Våler er et relevant bosted for en ny generasjon med unge voksne. Vi heier på Ann Jeanette og hennes generasjon! 

 

Per Martin Engebretsen

Våler kommune fikk en hyggelig tilbakemelding fra Per Martin Engebretsen som vi har fått lov å dele her: 

Hei alle glade i Våler!

Tiden gikk fort også i sommer, med ferieavvikling og nå er høsten her.

Toradermiljøet her på Braskereidfoss/ Våler er gryende, for noen år siden underviste jeg en større gjeng med nye utøvere, som i dag spiller aktivt - som jeg er rådgiver og supporter til. Vil på vegne av alle oss 16 musikere, som fikk muligheten å delta og vise oss fram på vår lokale stasjon Braskereidfoss 20. juli under NRK sommertoget - rette en spesielt STOR TAKK til alle dere som ga oss denne muligheten til å være med og delta på TV denne dagen. Som dere sikkert også fikk med dere, så kom vi jo med bilde i en generell artikkel om sommertoget i Aftenposten. Samtidig som min egenkomponerte låt fra årets plate utgivelse ble spilt av i sin helhet underveis på NRK mellom Braskereidfoss og Våler. (Kontakter i NRK fikk utgivelsen av meg tidligere på morgenen, og nå har de hele utgivelsen min i sitt arkiv tilgjengelig for bruk av alle i NRK!)

Er stolt av ordføreren vi har her i Våler, som er av et kaliber som tør å prøve noe nytt og originalt. Da ser vi resultatet; vi skilte oss litt ut og ga kommunen vår en fantastisk PR! Registrerte enkelte som reagerte negativt på kylling stuntet, men Lise, puss fjærene og la nå bare dette prelle av.

Før jeg ble norgesmester på torader i 2008, fantes det ikke et ungt miljø for torader her i Våler. Etter at resultatene stod i avisene fra NM i Sandnes, har flere oppdaget toraderen og funnet interessen for dette. En gjør seg noen tanker om hvilke positive ringvirkninger en kan oppnå etter et så vellykket innslag som dette var i sommer - i riksdekkende media. Jeg synes det er veldig, veldig stort - både for musikermiljøet og kommunen.

Har flere kontakter utenfor Solør/Hedmark/Oslo. Vestlandet, Bergen-Voss, Sørlandet Stavanger Telemark og nordvestlandet Møre - opp til Mo i Rana - som har hørt musikk innslagene mine på NRK P1 radio og sett TV innslaget i sommer.

De får ikke fullrost oss nok. Dette er jeg som tidligere nevnt her, veldig stolt av.

Med ønske om en fin høst, Ing. Per Martin Engebretsen

Trond Blindheim

I dette intervjuet med Trond Blindheim, rektor, sosiolog, forfatter, samfunnsdebattant og foredragsholder – hører vi om stedsutvikling og merkevarebygging. Trond resonnerer rundt skog, jord, kylling og Våler. Han bekrefter at Våler bør bygge videre på sin ønskede identitet og sine såkalte komparative fortrinn; områder, temaer, industrier, kulturer som vi har særlige forutsetninger for å lykkes med, og som andre kommuner og steder ikke har i samme grad. Konkret har han sympati for vår posisjon som kyllingnavet i Norge. Og han gir oss motivasjon for etableringen av kyllingfestival i Våler.  

 

Ekte engasjement satt i system

Vårt arbeid med Sommertoget 2017 – og vårt arbeid med Kyllingfestival - og noen andre kommende prosjekter som involverer kommune og lokalsamfunnet vårt skjer under overskriften EKTE ENGASJEMENT SATT I SYSTEM.

I neste utgave vil vi gå litt mer i dybden på hvordan Ekte engasjement satt i system kan fungere som god arbeidsform og motivasjonsdannende, og derigjennom sikre høy måloppnåelse.