Oppheving av «Totalforbud mot bruk av åpen ild

PRESSEMELDING: Oppheving av «Totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark» for kommunene i Midt-Hedmark Brann- og redningsvesen IKS. Generelt bålforbud gjelder fortsatt

Vedtak om totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark som også gjaldt faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill oppheves for kommuner i MHBR sitt området.

Det gjelder kommunene Åsnes, Våler, Elverum, Trysil, Engerdal, Rendalen, Stor-Elvdal, Alvdal, Folldal, Tynset og Tolga.

Opphevelsen av totalforbud gjelder fra og med 13.august 2018.

Oppheving av forbud vil bli annonsert via MHBR sine hjemmesider og på MHBR Facebook, samt sendt til de respektive postmottak i kommunene det gjelder.

Generelt bålforbud gjelder fortsatt

Mellom 15.april til 15.september er det i hele landet forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog eller annen utmark uten tillatelse fra kommunen.

Hjemmel til forvaltning av forbudet fremgår av Forskrift om brannforbygging §3, samt Brann- og eksplosjonsvernloven §37.

Midt-Hedmark Brann- og redningsvesen IKS vil benytte anledningen til å rose innbyggere og virksomheter i regionen for å ha utvist aktsomhet i perioden som har vært. Det er viktig at vi alle fortsetter med å vise like mye aktsomhet fremover for å unngå unødvendige hendelser relatert til faren for skogbrann.

Med hilsen

Trond Joar Kjenstadbakk
Brannsjef
Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS