Oppfriskningsdose nr. 2 til 65 år + og personer i risikogruppene

Folkehelseinstituttets overvåkning viser at vi er på vei inn i en ny bølge med økt koronasmitte, og selv om det er usikkert hvor stor denne bølgen vil bli, så er rådet fra FHI at de eldste og mest sårbare beskytter seg med en oppfriskningsdose. Personer som er 65 år eller eldre og personer i risikogruppene mellom 18 og 65 år, anbefales en ny oppfriskningsdose med koronavaksine fra 1. september 2022.  

Anbefalingen kommer fordi det er økte innleggelsestall på sykehus, også hos dem som har fått tre vaksinedoser eller har hatt Covid-19 tidligere.
 

Gjennomgått koronainfeksjon med omikronvarianten ser ut til å gi dårligere beskyttelse mot nye infeksjoner sammenliknet med tidligere varianter. Det er derfor anbefalt oppfriskningsdose nr 2 til alle over 65 år såfremt det er minimum tre uker eller mer siden gjennomgått koronainfeksjon, men et lengre intervall vil som regel gi en bedre immunrespons. Oppfriskningsdose skal gis tidligst fire måneder etter siste vaksinedose.

 

Fra og med torsdag 25. august er det drop-in-vaksinering for disse gruppene i brakka ved gamle Vålbyen skole hver torsdag kl. 16.00 – 18.00
 

Ved spørsmål kan du ringe tlf. 94012565  på hverdager mellom kl. 10.00 og 12.00.