Status fra Våler kommune 13.12.2021

Deltakere på bredbåndsmøter 6. desember på Tøråsen grendehus og 7. desember på Haslatun bør være oppmerksomme på symptomer. Det er nå 21 personer i isolasjon med korona i Våler og mange i karantene. 276 personer testet seg i helgen – testsenteret utførte totalt 866 tester i løpet av forrige uke.

Det har vært en travel uke for smittesporere, testsenter og kommunelege. Daglig har nye smittetilfeller blitt meldt inn.

Smittesporing har avdekket at en smittet person har deltatt på bredbåndsmøter forrige uke. Deltakere på disse møtene bes om å være særlig oppmerksomme på symptomer.

Det er krevende smittesporingsarbeid når vi har et åpent samfunn og vi har mange nærkontakter gjennom jobb, skole eller fritid. Vi minner om oppfordringen fra Regjeringen om å begrense antall nærkontakter, være hjemme når du er syk og teste deg hvis du har symptomer.

Testsenteret holder åpent hver dag fra 09:00-12:00. Du trenger ingen timeavtale, og kan møte opp når det passer deg innenfor åpningstiden.

Vaksine

Alle over 45 år med mer enn 5 måneder siden andre vaksinedose kan nå få sin 3. dose. Møt på vaksinesenteret på gamle Vålbyen skole onsdag fra 14:30-17:00. Vi vaksinerer også første og andredose for deg som har ventet litt, samt 3. dose til helsepersonell.

Det kan være travelt og kø i starten av vaksineøkten – vi anbefaler alle om å bruke hele åpningstiden.