Meråpent bibliotek

Meråpent vil si at du har tilgang til biblioteket utenom betjent åpningstid. Nå kan bruke biblioteket fra kl. 07:00 til kl. 22:00 hele året. 

 

 

Biblioteket vil være ubetjent kl. 07:00-13:00 og kl. 19:00-22:00 mandag, 07:00-11:00 og kl 15:00-22:00 tirsdag-torsdag. Fredag-søndag 07:00-22:00.
 

I den ubetjente åpningstida vil lånekortet fungere som adgangskort med PIN-kode. Biblioteket har videoovervåking av hensyn til din sikkerhet og for beskyttelse av inventar og utstyr. Opphold i biblioteket skjer på eget ansvar. Se mer informasjon om åpningstidene nederst.

 

Slik får du tilgang

Du må ha gyldig lånekort. For å aktivere lånekortet som adgangskort må du signere en avtale med retningslinjer for bruk av det meråpne biblioteket. Tilgang gis til alle over 15 år. Barn er velkommen i følge med voksne. Kontakt personalet hvis du ønsker tilgang.

 

Når du har aktivert lånekortet og skal inn i biblioteket i ubetjent åpningstid, må du lese av lånekortet i kortleseren til venstre for inngangsdøra og taste PIN-kode. Døra låses igjen automatisk når du er inne. Noe lys vil være på, og noe lys har sensor. Forlat biblioteket når det stenger kl. 22:00. Innbruddsalarmen blir da aktivert og lyset slukkes. Når du skal ut bruk automatisk døråpner (på veggen til venstre).

 

Selvbetjening

Biblioteket har en selvbetjeningsautomater for lån og innleveringer. Følg instruksene ved automatene. Her kan du også gå inn på dine lån for å fornye.

 

Utlån

Merk! Reservasjoner og materiale som er bestilt inn til deg fra andre bibliotek står på egen hylle med hentenummer i rekkefølge. Denne står på høyre side av automaten. Ditt hentenummer står i hentemeldingen du har fått fra biblioteket på sms, e-post eller i brev. Når du har funnet din reservasjon/bestilling på hentehylla må du huske å låne det ut på automaten. Skulle det oppstå en feil eller det kommer en melding på skjermen om at du ikke får lånt, må du komme tilbake i betjent åpningstid. Alarmen utløses dersom du forlater lokalet uten at dine lån er registrert. Utestående purregebyr må gjøres opp før du kan bruke selvbetjeningsautomaten.

 

Innlevering

Når du leverer skal materiale med reserveringer og materiale tilhørende andre bibliotek, legges i reserveringsboksen bak automaten. Det andre plasseres på innleveringstrallene til venstre.

 

Internett

Det er åpent nett: vk-gjest, passord gjestivaler

 

Vårt felles bibliotek

Biblioteket er et offentlig rom som skal være til glede og nytte for alle.  Meråpent bibliotek bygger på tillit mellom bruker og bibliotek og du oppfordres derfor til å ta vare på det og holde ro og orden. Området er røyk- og snusfritt.

Det vil enkelte kvelder foregå arrangement i biblioteket i den ubetjente åpningstida. Følg med på bibliotekets nettside og facebook-side for informasjon.

 

Åpningstider

 

Meråpent bibliotek:

Kl. 07:00 – 22:00 alle dager

 

Betjente åpningstider:

Mandag               kl. 13:00-19:00 (sommertid 11:00-15:00)
Tirsdag - torsdag kl. 11:00-15:00


Barnehage -og klassebesøk etter avtale i ubetjent tid.

Sommerstengt i uke 29 og 30

 

Kontakt

Telefon: 62424080

Epost: bibliotek@vis.kommune.no

Besøksadresse: Vålgutua 198 (Bankbygget)

 

Purregebyr:

Forhåndsvarsel på SMS 2 dager før

  1. gangs purring kr.   0,-
  2. gangs purring kr. 30,-
  3. gangs purring kr. 60,-

 

Nødnummer

Politi: 112
Medisinsk: 113
Brann: 110

 

Kongsvinger bibliotek har laget noen videosnutter, se her:
Video 1 - Generelt om meråpent
Video 2 - Hvordan kommer du deg inn i biblioteket 
Video 3 - Hvordan låner du ut til deg selv via utlånsautomatene
Video 4 - Hvordan leverer du via utlånsautomatene


Våler folkebibliotek - "ett gir ekstra" til kunnskap, glede og informasjon!