Norsk kyllingfestival - pressemelding

Våler Kommune drar i gang «Norsk Kyllingfestival» 17. -18. august. Den nye festivalen er lagt til de allerede eksisterende «Vålerdagene» som alltid blir arrangert siste helg før skolestart.

Norsk Kyllingfestival - Klikk for stort bildeTanken bak festivalen er å sette Våler og Innlandet på Fjørfekartet!  Norge er best i verden på hvitt kjøtt, og Våler er størst av alle, og selve navet i norsk slaktekylling- og fjørfeproduksjon!

Det blir en sterk faglig profil på festivalen, som starter med et sommerseminar på Heia Hotell fredag formiddag. Dette er et samarbeid mellom Hedmark og Oppland Fjørfelag, Nortura Samvirkekylling og Våler Kommune. Vi håper at dette skal bli viktige inspirasjonsdager og en god møtearena for norske fjørfe-produsenter. Konferansen får en rikholdig agenda innen videreutvikling, fag og politikk, marked, dyrevelferd og ikke minst matglede.

Resten av festivalen, sammen med Vålerdagene og Våler Kunstfestival, håper vi skal bli et av årets høydepunkt for bygdas innbyggere, med et assortert program hvor «høna og egget» er i fokus.

Det blir smakfulle utstillere, eggende rytmer, konkurranser og ulike aktiviteter, og ellers mye moro for både små og store to dager til ende.                                     

Nevner bl.a.

Beachparty i Vålbekksundet …

Kyllingritt …

Fem om dagen …

Profilerte «Kornstad Trio» skal holde en magisk kirkekonsert …

Flying Culinary Circus og Liora Levi skal sørge for uforglemmelig mat og drikke-opplevelser …

Smaking av eggelikør …

Lunsjkonsert med Guren Hagen …

Engelsk to-etasjers buss med servering …

Eggedosis-konkurranse …

 

Velkommen til Norsk Kyllingfestival 17. og 18. august!