Status fra Våler kommune 25.3.21

Tre nye smittet i dag.

En er tilknyttet 2. trinn på Vålbyen skole. De to andre er i familie med denne. Skolen har gitt beskjed til ansatte og foreldre til berørte elever, og disse er sendt hjem i karantene i dag. Husstander til ansatte og elever på trinnet er satt i ventekarantene.

De øvrige trinn på skolen er ikke berørt, og skolen har opplegg for elever på småtrinnet som planlagt i morgen. Undervisningen vil bli noe enklere enn vanlig pga høyt fravær blant elever og ansatte. SFO har ordinær åpningstid. 

Smittesporerne jobber med å ringe til alle nærkontakter. Smittevei er fremdeles uavklart. De opplever noen ganger at ingen tar telefonen når de ringer. Vi oppfordrer alle til å ta telefonen selv når det er et ukjent nummer.  

Testsenteret på Haslemoen er svært presset og har i dag gjennomført 233 PCR-tester og 19 hurtigtester. Alle nærkontakter får tildelt tid til testing av smittesporerne.

Vi har benyttet hurtigtester for å avklare situasjon rundt enkelte involverte på VOS i dag. Disse ga negativt resultat, men følges opp av ordinær PCR-test.

Som følge av dette utbruddet er en avdeling på Våler omsorgssenter stengt for besøkende over helgen.

 

Handlehjelp

13 personer er i isolasjon, ca. 120 i karantene og ca. 210 i ventekarantene i Våler nå. Har noen behov for bistand til å få handlet matvarer eller apotekvarer stiller butikker og frivillige opp.

 

Last gjerne ned smittestopp-appen      

Denne kan gi rask beskjed dersom du har vært i nærhet av personer som registrerer seg smittet i appen. Du får da en melding med informasjon om hvordan du skal forholde deg.

  • Last ned appen til Iphone på App Store (se etter Smittestopp med to p-er til slutt, den med én p er den danske).
  • Last ned appen til Android-telefoner på Google Play (samme som over).