Det har kommet endringer i råd vedrørende testing og når du kan gå tilbake på jobb. Folkehelseinstituttet anbefaler at alle personer med symptomer på covid-19 testes raskest mulig. 

Testkriteriene endres slik at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19, bør få anledning til å teste seg uten leges vurdering. I kontakt med FHI får vi opplyst at pasienten må ha en mistanke om sykdom/smitte og ikke bare et ønske om å teste seg. All testing skal være gratis.

NHO Reiselivs bransjespesifikke veiledere og bransjenormer for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet 2020.

Tar dere i mot turister og får besøk av utenlandske turister i sommer og selvfølgelig nordmenn. Her kan dere laste ned plakat både på norsk og engelsk

Da er det åpnet for større øving i større grupper <30 personer - ute og inne, forutsatt at øvingslokalet er stort nok til å gi tilstrekkelig avstand, som fortsatt er >2 m i alle retninger.

UDIR har laget en informasjonsvideo for voksne, og en for barn.

Våler kommune åpner alle barnehagene  onsdag 22.04.20. Åpningstid i private og kommunale barnehager vil være 8.00-14.30. I artikkelen finner du  info fra UDIR. I tilegg vil det komme informasjon fra lokale barnehager. 

Råd og støtte til barnehager under koronavirusutbruddet (covid-19) våren 2020.

– Vi har nå sammen fått kontroll på viruset, derfor kan vi åpne opp samfunnet litt etter litt. Vi skal gjøre det sammen, kontrollert og over tid, sier statsminister Erna Solberg.

(2. april) Helsedirektoratet åpner for at idretten kan trene organisert igjen, så lenge lagene opprettholder smittevernsreglene.