Status fra Våler kommune 30.3.21

To nye smittetilfeller i Våler. Vi er på jobb for deg – du er hjemme for oss?

En ble meldt sent i går ettermiddag, og en tidlig i dag. Begge er husstandsmedlemmer til andre som tidligere har testet positivt. Det er ingen nye nærkontakter.

Fastlegene følger opp sine pasienter som er smittet. De melder om at pasientene har moderate til milde symptomer.

Det viser seg at utbruddet i Solør som ventet tar tid å slå ned. Smitte sprer seg innad i husstander. Noen familier får dermed forlenget sine karantener og isolasjonsperioder. Det er viktig at karantenebestemmelsene overholdes for å hindre videre smittespredning.

 

Vi er på jobb for deg – du er hjemme for oss?

Koronatelefon og testsenteret på Haslemoen vil ha åpent gjennom hele påsken. Smittesporerne er også på vakt. Helsepersonell på sykehjem, omsorgsboliger, legevakter og sykehus jobber turnus hele påsken. Det er mange helsepersonell som gir avkall på egen ferie for å sikre at du og dine kan få råd, veiledning, tilgang til testing og helsehjelp. Vi ber dere alle om å begrense sosial kontakt i ferien.

Ved samlinger i eget hjem eller i egen hage gjelder de nasjonale anbefalingene:

  • Du bør begrense sosiale kontakter mest mulig.
  • Én-meteren blir nå til to-meteren. Hold 2 meter avstand til andre der det er mulig, bortsett fra dem du bor med, kjæresten din eller 1-2 faste kontakter om du bor alene.
  • Vi anbefaler maks to gjester på besøk.
  • Hvis du kommer fra et område med høyt smittenivå, bør du verken dra på overnattingsbesøk eller ha overnattingsbesøk. De som bor alene og barn og unge under 20 år kan ha overnattingsbesøk av én til to faste venner.