Korona - Status fra Våler kommune 16.09.21

Elev meldt smittet. Bra oppslutning om vaksinering av 12-15 åringene. Noen får tilbud om 3. vaksinedose. Drop-in-vaksinering onsdag 22. september.

En elev på Våler barne- og ungdomskole ble meldt smittet sent i går kveld. Smittevei er kjent. Elevene på trinnet har blitt testet på skolen i dag. Ingen av disse viste positive utslag. Et par elever går i karantene fordi foresatte ikke har gitt samtykke til testing på skolen. Vi følger opp med hjemmetester søndag i henhold til nye retningslinjer.

Vaksineteamet melder om god stemning og flinke elever da 12-15 åringene ble vaksinert på skolen i går. Det er god oppslutning om vaksineprogrammet, og hele 85 av ca 125 elever i aldersgruppene fikk sin vaksine i går. Noen elever har hatt smitte tidligere og skal ikke vaksineres, noen var ikke til stede mens noen foresatte og elever velger å takke nei til tilbudet.

Vi legger til rette for at utvalgte grupper med alvorlig nedsatt immunforsvar får tilbud om en 3. vaksinedose allerede i neste uke. Se mer informasjon om hvem dette gjelder på kommunens vaksinesider.

Drop-in vaksinering

Vi inviterer til drop-in vaksinering på Våler legesenter onsdag 22. september kl. 16:30-18:30.

Dette gjelder:

  • de som etter anbefalinger skal ha dose 3
  • de som enda ikke har tatt dose 1 (over 12 år)
  • de som skal ha dose 2 og har fire uker eller mer intervall fra dose 1
  • 17-18 åringer må ha intervall på min 8 uker mellom dosene