Kommunelegen har bestemt at skolen skal fortsette på gult nivå, men noen ekstra tiltak. Alle elever skal på skolen på mandag, bortsett fra 1. trinn som er i karantene.

Ekspertgruppe advarer mot konsekvenser av smitteverntiltak i skole og barnehage, «For at tilbudene til barn og unge skal kunne opprettholdes på et så normalt nivå som mulig, må resten av samfunnet tåle strengere smitteverntiltak. Målet er å holde smitten så mye nede i samfunnet generelt at vi kan skjerme barn og unge», skriver regjeringens ekspertutvalg.

I tillegg til i private sammenkomster, ser vi også økt smitte som følge av økt arbeidsinnvandring. Det skyldes både at noen ikke følger dagens regler, men ikke minst at den alvorlige smittesituasjonen i Europa øker risikoen ved dagens unntaksordning. Derfor vil regjeringen stramme inn dagens regler for arbeidsinnvandring. Presisering: Arbeidere fra Sverige og Finland skal derimot forholde seg til de samme reglene som før.

Vi vet at mange barn og ungdommer syns hverdagen er litt rar og annerledes nå, og har dere har kanskje mange forskjellige spørsmål. Noen har det vanskelig hjemme fra før, og får det ekstra vanskelig nå som man må være så mye hjemme.