Trenger du noen å snakke med

Vi vet at mange barn og ungdommer syns hverdagen er litt rar og annerledes nå, og har dere har kanskje mange forskjellige spørsmål. Noen har det vanskelig hjemme fra før, og får det ekstra vanskelig nå som man må være så mye hjemme. 

Vi har samlet opp en del telefonnummer du kan ringe til og nettsider du kan gå inn på. Her kan du få hjelp uansett om du har det vanskelig selv, kjenner en venn som har det vanskelig, eller bare har lyst til å snakke med noen om det du lurer på. 

Våler helsestasjon
Bemannet alle hverdager 8-15.30. tlf 62424180 evt.  mob 40637786

Helsepleier i  barne og ungdomskolen Kristin Banken er tilgjengelig alle hverdager på mob  48997696

Helsepleier i vgs   Kjersti Estenstad er tilgjengelig mandag til torsdag på mob 48890690
 

Psykisk helse- og rustjeneste (inkludert Barn- Unge og familieteam)
er bemannet alle hverdager mellom 08.00 – 15.30 på 62424136 / 97605380

Felles kontakttelefon for barn og unge i Innlandet
Alle barn i Innlandet som er bekymret eller har spørsmål som følge av korona-krisen, kan ringe til den felles kontakt-telefonen for barn og unge som nå er opprettet. Telefonnummer 94 87 98 95, med åpningstider fra 08-18 på hverdager.

Korona
Informasjon og råd til barn og unge i en sårbar livssituasjon, finner du her fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress

Ung.no

Her finner du mye nyttig informasjon om koronaviruset, og gode råd hvis du synes det er vanskelig å være mye hjemme med familien din. Du får også tips til ting du kan gjøre så det ikke blir så kjedelig!  
Her er adressen 

Kors på halsen (Røde Kors)

Gratis, trygt og anonymt for deg som er under 18 år. Her kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. Du kan også snakke med andre på dine alder.Telefon: 800 333 21 (madag-frednag klokka 14-22)
Her er adressen. (her kan du chatte også)

Alarmtelefonen for barn og unge

Nå som skolene er stengt vet vi at noen unge må tilbringe mer tid sammen med voksne som ikke er trygge for dem. Er du en av dem, eller kjenner du noen som ikke har det bra hjemme? Alarmtelefonen til barnevernet er nå åpen hele døgnet. Hit kan du ringe både hvis du trenger akutt hjelp og hvis du bare trenger noen å prate med.

Alarmtelefon: 116111 (hele døgnet) Mail:alarm@11611.no  

Unge pårørende

UngePårørende.no er et nettsted som er laget for (og med) barn som er pårørende. Hvis du for eksmpel kjenner noen som er syk og trenger å snakke med noen kan du ringe, chatte eller sende SMS med fagpersoner som har taushetsplikt.

Telefon: 90 90 48 48 (her kan du chatte også) 

Barnevernvakta kveldstid og helg:  

Tlf. 40 44 16 73

Kongsvingerregionens barnevernvakt har akuttberedskap på kveld, natt, i helger og helligdager. Hovedoppgaven er å hjelpe barn og familier i krise og som trenger hjelp raskt.
Barnevernvakta gir råd og veiledning på telefon, men kan også reise ut dersom det skulle oppstå et akutt behov for dette.

For de minste
Her får du og vennene dine vite hemmelighetene til Corona, viruset som prøver å lage krøll i Verden.
Internett: https://coronakids.info/