Viktige telefonnr

Vaksinering: Siste vaksinering i Våler onsdag 02.03.22 kl. 14.30-15.30., for befolkningen i både Våler og Åsnes Fra uke 10 blir det vaksinering kun i Åsnes, for befolkningen i både Våler og Åsnes. Dette skjer på Åsnes helsestasjon  (ved siden av ELON butikk | Schjærin Radio-TV ) fredager kl. 09-11 som drop-in ut april måned.

Telefoner:

969 48 644

Smittesporingstlf vil fra 01.03.22 av være betjent fra kl 08-15.30 på hverdager og fra kl 10-14 lørdag og søndag

62 42 41 70              

Våler legesenters telefon for nødvendig helsehjelp og fastlegekonsultasjon

815 55 015

HelseNorge sin informasjonstelefon, telefon for generell informasjon om korona og helseråd

116 117

Legevakt for nødvendig, akutt helsehjelp som ikke kan vente til neste dag

113  

Skal KUN kontaktes dersom det er akutt fare for liv og helse

Det nye telefonnummeret er: 94 87 98 95  Alle barn i Innlandet som er bekymra eller har spørsmål som følge av korona-krisen, kan ringe til den felles kontakt-telefonen for barn og unge som nå er opprettet.

Dette er en svært krevende tid for norsk næringsliv. Manglende inntekter og fortsatt mange faste utgifter som må betales, fører fort til at flere kan komme i en likviditetskrise. Vi vet at mange bedrifter både på landbasis og i Våler har permittert alle eller mange av sine ansatte.  
Regjeringen har lagt frem flere tiltak for å forsøke å hjelpe bedrifter i den krevende situasjonen mange av dere nå står i. Vi forventer at det vil komme flere tiltak i løpet av få dager.  

Vi har kontakt med mange av dere på telefon og mail allerede, men kontakt oss gjerne  dersom dere trenger en diskusjonspartner; Arild Lande, tlf 90133674,
epost: arild.lande@vis.kommune.no

Nedenfor er en relevant artikkel fra 19 mars i DN

Det er i dag registrert en person som er smittet av koronaviruset i Grue kommune.

Bønder, som er i isolasjon eller karantene grunnet covid-19, kan trygt stelle dyrene sine, men må følge de generelle hygienerådene, slik at de ikke smitter andre mennesker.

Privatpersoner eller virksomheter som har betalingsutfordringer som følge statens tiltak for bekjempelse av coronaviruset, kan nå søke om rentefri utsettelse av betaling på eiendomsskatt og kommunale avgifter.

Kommunelegene i Solør gir råd til butikkeeiere som ønsker å holde butikkene åpne under koronakrisen:

Fra og med i dag og fram til 26. mars er det forbudt med sosiale sammenkomster med mer enn fem personer. Målet er å redusere smittespredning av korona-viruset i distriktet.

Laboratoriene på sykehusene jobber på spreng med analyser av prøver. De melder om svært mange prøver og lang ventetid på svar

Coronatelefonen vil  helgen 21.-22. mars være åpen fra kl 10-16. Utenom dette, må man henvende seg til legevakt.