Viktige telefonnr - status

Telefoner:

62 95 69 91              

Koronatelefon for Solør er åpen på dagtid 10:00 - 14:00. Stengt helger og helligdager. Kontakt legevakt på kveld, natt og helg. Kun for de som har konkret mistanke om smitte. 

62 42 41 70              

Våler legesenters telefon for nødvendig helsehjelp og fastlegekonsultasjon

815 55 015

FHI sin koronatelefon for generell informasjon om korona og helseråd

116 117

Legevakt for nødvendig, akutt helsehjelp som ikke kan vente til neste dag

Følgende gjelder for innbyggere i Åsnes, Våler, Åmot og Elverum i uke 28-33: Ved behov for akutt helsehjelp, vurdering av testing eller spørsmål om koronasykdom, som ikke kan vente til hverdag, kontakt Elverum interkommunale legevakt 116 117.

113  

Skal KUN kontaktes dersom det er akutt fare for liv og helse

 

Status smittede i Våler: 0 stk

Da er det åpnet for større øving i større grupper <30 personer - ute og inne, forutsatt at øvingslokalet er stort nok til å gi tilstrekkelig avstand, som fortsatt er >2 m i alle retninger.

Fra 21. april 2020 er det ikke lenger lokalt forbud mot å overnatte på campingplasser. Når campingplasser åpnes igjen må de generelle smitteverntiltakene overholdes.

 

Ramadan starter denne uka – her er noe info om covid-19 på flere språk

Grue, Åsnes og Våler kommune oppfordrer alle til å følge myndighetenes sterke oppfordring om å begrense unødvendig reiseaktivitet. Hytteforbudet er opphevet, men også her oppfordres befolkningen til å begrense opphold til det nødvendige.

Det er besluttet at koronatelefonen og teststasjonen holdes stengt i helgene fremover. Dette skyldes relativt liten pågang.

Her følger oppdatert status fra næringslivet etter påske, som vi har fått lov til å dele.
Oversikten er ikke fullstendig, men gir en pekepinn på situasjonen i Våler.

Det er nå åpnet for å søke på Kulturdepartementets kompensasjonsordning for korona-avlyste, utsatte og stengte kulturarrangementer. Søknadsfristen er 21. april 2020. På denne siden finner du søknadsskjema og et regneark du må fylle ut før du skal fylle ut søknadsskjemaet.
 

Dugnaden skal fortsette! Hold avstand på 2 meter. Ha god hånd- og hostehygiene. Det er forbudt med sammenkomster med mer enn 5 personer.

Kommuneoverlegene i Solør har i dag tatt en felles beslutning om at Koronatelefonen holdes stengt i påsken.

Mange fastleger opplever nå at pasienter som trenger oppfølging, lar være å ta kontakt.